Wat te doen kinderfeestje per leeftijd 

Organiseren van een kinderfeestje

Is je dochter of zoon bijna jarig? Dan is het natuurlijk hoog tijd om alvast te beginnen om een feestje te organiseren. De verjaardag van kinderen moet natuurlijk elk jaar uitgebreid gevierd worden. De eerst drie verjaardagen worden vaak enkel gevierd met familieleden. Wanneer kinderen voor het eerst naar school gaan, zullen ze ook hun vriendjes en vriendinnetjes willen uitnodigen van school. Dan is het leuk om een gezellig kinderfeestje te organiseren. Hierbij een aantal ideeën voor een geslaagd kinderfeestje per leeftijd.

Een geslaagd kinderfeestje voor kinderen van 4 en 5 jaar

Een kinderfeestje wordt meestal apart gegeven wanneer kinderen voor het eerst naar school gaan, zodra ze vier jaar zijn. Dit betekent dat ze hun klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes kunnen uitnodigen. Een kinderfeestje voor vierjarigen organiseren is nog best een opgave. De mogelijkheden zijn beperkt en vaak vinden jonge kinderen het best spannend om zo lang van huis te zijn zonder hun ouders. Zorg er daarom voor dat alles duidelijk is. Maak een mooie uitnodiging waarin precies staat hoe laat de kinderen welkom zijn en wanneer ze kunnen worden opgehaald. Verder is het handig om op de uitnodiging te vermelden wat het plan is, zodat ouders precies weten wat er gaat gebeuren en wat ze mee moeten nemen. De duur van het feestje hoeft vaak niet langer dan twee uur te duren. Tijdens het kinderfeestje is het leuk om te zingen voor de jarige, taart te eten, cadeautjes uit te pakken en een leuke activiteit te ondernemen, zoals een speurtocht of knutselen. 

Kinderfeestje voor 4 en 5 jaar oud

Een leuk kinderfeestje voor kinderen van 7 tot 9 jaar 

Organiseer je een kinderfeestje voor je zoon of dochter die 7, 8 of 9 jaar oud wordt? Het grote voordeel van deze leeftijdsgroep is dat ze altijd enthousiast zijn en zin hebben in een spelletje. Het is dan ook een goed idee om een activiteit te organiseren waar ze een aantal uur mee zoet kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan een creatieve knutselmiddag, verkleedmiddag en binnen- of buiten spelletjes. 

Een thema kinderfeestje voor kinderen van 9 en 10 jaar

Wanneer kinderen een leeftijd van 9 en 10 jaar bereiken, is het belangrijk om je kinderen ook bij de organisatie van het kinderfeestje te betrekken. Kinderen van deze leeftijd weten heel goed wat voor soort feestje ze willen geven. Laat kinderen helpen bij het maken van uitnodigingen, het bedenken van activiteiten en het knutselen van decoraties. Kinderen van deze leeftijd hebben vaak ook een vast groepje van vrienden en vriendinnen van hun school, wat het feestje nog specialer voor hen maakt. Een leuk idee voor een kinderfeestje van kinderen van 9 en 10 jaar is om een thema te bedenken. Is jouw zoon of dochter fan een bepaald tv-programma, film of boek? Denk bijvoorbeeld aan Harry Potter, Spiderman of Barbie. Zorg dat alles in de stijl van dit onderwerp is. Van de uitnodigingen tot decoraties en van kostuums tot het eten. 

Kinderfeest 9 en 10 jaar

Een avontuurlijk kinderfeestje voor kinderen van 11 en 12 jaar

Wanneer kinderen 11 of 12 jaar worden, zal dit waarschijnlijk het laatste kinderfeestje van de basisschool worden. Bij dit feestje mag er daarom best wat meer uitgepakt worden. Bij organiseren van een groter feestje kan het leuk zijn om een andere locatie dan thuis te kiezen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een zaaltje, schuur of garage. Zorg voor leuke muziek en lekkere snacks. Kinderen van deze leeftijd zijn avontuurlijk en willen graag nieuwe dingen proberen. Het kan daarom een geweldig idee zijn om voor een spannende activiteit te kiezen. Denk hierbij aan lasergamen, paintballen of een Escape Room. Kinderen zullen zeker nog weken napraten over dit geweldige feestje.

Een zelfstandig kinderfeestje voor kinderen van 13 en 14 jaar

Kinderen die hun 13de of 14de verjaardag vieren, beginnen hiermee hun weg naar volwassenheid. Kinderen van deze leeftijd worden meer zelfstandig en weten zelf heel goed wat ze willen qua feestje. Jongens en meiden van deze leeftijd zijn net begonnen op hun middelbare school en de kans is groot dat ze hier nieuwe vrienden hebben gemaakt. Het is daarom zeker tijd voor een goed feestje. Je kunt het feestje thuis organiseren, maar veel kinderen van deze leeftijd vinden het ook fijn om van hun zelfstandigheid te genieten op een andere locatie, zoals een zaaltje of een partytent in de tuin. Zorg voor leuke muziek, snacks en drankjes. Veel van deze feestjes vinden plaats in de avond. Zorg ervoor dat de kinderen voor 12 uur weer veilig thuisgebracht worden. 

Kind jarig? zo organiseer je een feestje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *