Hoe organiseer je een goedkoop kinderfeestje?

Een kinderfeestje kan voor ouders best prijzig zijn. Dit ligt er natuurlijk aan wat je gaat doen en hoeveel kinderen er uitgenodigd zijn. je wilt je kind natuurlijk niet te kort doen en het een leuk kinderfeestje geven net zoals de andere kinderen. Je voelt je daarom snel noodgedwongen om dit toch te doen al heb je het misschien niet altijd even breed. Gelukkig kan je een kinderfeestje zo duur maken als je zelf wilt. 

Besparen op eten

je kunt natuurlijk ook veel geld besparen op basis van eten. Vele ouders laten patat bezorgen voor elk kind met een snack erbij. Als je dit voor 10 kinderen doet is dit voor sommige iets buiten het budget. Zorg er daarom voor dat je goed voorbereid bent en van tevoren bedenkt wat er gegeten wordt. je kunt bijvoorbeeld piccolinis halen, tosti’s maken of nog veel meer. De kinderen lunchen natuurlijk ook vaak bij jou thuis voordat ze ergens heen gaan of voordat het kinderfeestje thuis kan beginnen. Als je naar een pretpark, speelzaal of zwembad gaat wordt dit iets lastiger. Om voor elk kind een broodje pindakaas te smeren is dan misschien ook een beetje raar. 

Besparen op activiteiten

je bespaart natuurlijk het meeste door de activiteit die je kiest om te doen. Hierbij is het ook handig om rekening te houden met het aantal kinderen die uitgenodigd zijn. Hoe meer kinderen hoe duurder het wordt natuurlijk. Wil je bijvoorbeeld naar een pretpark, speelzaal, zwembad of wil je gaan lasergamen? Dan zal dit misschien buiten je budget gaan. Wij raden daarom aan om thuis het kinderfeestje te vieren. Dit zijn de volgende dingen die je eventueel thuis kunt doen met een kinderfeestje:

  1. Knutselen
  2. Modeshow
  3. Fotoshoot
  4. Speurtocht of vossenjacht
  5. Een film kijken
  6. Een talentenjacht

Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen die gedaan kunnen worden thuis. als het bijvoorbeeld zomer is kan je de kinderen ook buiten in de tuin laten met speelgoed en een opblaaszwembadje. Dit ligt er natuurlijk aan hoe oud de kinderen zijn. Kinderen vermaken zich hoe dan ook, toch wel.

1 gedachte over “Hoe organiseer je een goedkoop kinderfeestje?”

  1. Pingback: Wat te doen kinderfeestje per leeftijd  - Bats Boem Kinderfeestwinkel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *